Onze professor komt naar jullie om een razend interessante wetenschapsshow te brengen waarvan je zin in wetenschap krijgt! Helaas voor hem blijkt de poetsvrouw net nu de zaal te moeten kuisen. Gaandeweg ontdekt het publiek dat zij met een flinke dosis gezond verstand meer van de proefjes kan verklaren dan de prof zelf…

Een wetenschapsshow is een voorstelling met het nodige “theater” waarin op geanimeerde wijze een hele reeks wetenschappelijke principes worden gedemonstreerd.
In deze show “Gassen: superkoel en gloeiend heet” wordt aan de hand van proeven met onder andere methaangas, koolzuurgas en verbranding van een aantal stoffen én met vrijwilligers uit het publiek aangetoond welke gassen er ons omringen, en wanneer die heel heet of juist “superkoel” worden. Ook zuren en basen komen aan bod.

Deze show is geschikt voor lagere school, maar er is ook een eenpersoonsshow met inhoud op maat mogelijk voor zowel lager als secundair (eventueel met een specifiek door de school gewenst thema).

Wetenschapstheater rond gassen

Praktisch

Speelduur & concept:

60 minuten

Voorwaarden:
 • Aanwezigheid van klasleerkracht of begeleider is noodzakelijk.
 • Max. aantal leerlingen per voorstelling: 200
Doelgroep:
 • Geschikt voor alle graden lagere school
Prijzen:

Onze prijzen omvatten techniek, verbruiksmateriaal en 6% BTW, maar zijn exclusief de variabele vervoersonkosten. Aanvullende sessies van de proefmobiel zijn mogelijk aan verminderd tarief (€75/lesuur).

Reisonkosten vanuit Wommelgem: €0,40/km.

 • Schoolprijs
  €4,85/ll (minimum €485)
  Vanaf de tweede voorstelling €3,95 p/ll (minimum €395)
 • Groeperingen
  €5,1 p.p. (minimum €510)
  Vanaf de tweede voorstelling €4,25/p.p. (minimum €375)
 • Theaters/overheden
  €5,85 p.p. (minimum €585)
  Vanaf de tweede voorstelling €4,25/p.p. (minimum €425)

Zit je nog met vragen?

aarzel niet en contacteer ons!