Verken de wondere wereld van de waterdrum!

Muziek met kalebassen (ook wel gekend als waterdrums) en stem, dat is een unieke ervaring voor iedereen! De deelnemers beleven samen in een cirkel van verbinding een onvergetelijke muzikale reis op de grens tussen musiceren en mediteren… Een super leuke ervaring voor de leerlingen van uw klas!

Grote kalebassen worden traditioneel gebruikt als drums voor speciale ceremonies in verschillende landen rond West-Afrika, zoals Guinea-Bissau, Senegal en Mali. De kalebassen worden bespeeld op zachte dekens of op kussens op de grond, ze hebben een nog meer bijzondere en diepe geluid als ze bespeeld worden drijvend in het water.

Deze zeer oude sacrale instrumenten zijn niet alleen geschikt om verschillende ritmes in groep te ervaren, in combinatie met de vreugdevolle stemoefeningen komen de deelnemers innerlijk tot rust.

Een subtiele workshop die echter evengoed werkt bij een energierijke groep! Een ideale workshop voor in de klas en gebracht door onze heel enthousiaste en fijne docent Nataniel!

Een workshop muziek maken met kalebassen bij Spelenderwijzer

Praktisch

Speelduur:

Onze workshop met wereldmuziek met zang en kalebas duurt standaard 1 lesuur of 50 min
We vragen om minimum 3 lesuren te boeken (voor 3 klassen)

Deze workshops kan ook in de vrije tijd geboekt worden voor 60 min.

Beperkte technische vereisten:

  • Ruim lokaal dat akoestisch van andere lokalen af te schermen is.
  • De deelnemers zitten in een kring op de grond.
  • Indien mogelijk werken we graag met de kalebassen drijvend in het water, maar dan is er vlotte toegang tot een waterkraan in de buurt mogelijk. We vragen om te helpen bij het vullen en legen van de waterbaden die we zelf meebrengen.
  • Als dit logistiek wat te moeilijk is of de vloer niet waterbestendig is, kan er ook met kussens en dekens gewerkt worden.

Doelgroep:

Wij maken wereldmuziek met zang en kalebas voor kinderen vanaf 5 jaar tot en met volwassenen. Deze workshop wordt aangepast per leeftijd.

Prijzen:

Voor meer info omtrent de prijzen van deze workshop kunt u terugvinden via volgende link: KLIK HIER

Zit je nog met vragen en/of wens je graag te boeken?

Aarzel niet en contacteer ons!