Djembé in de klas of op een andere locatie

Tijdens deze workshop djembé ontdekken de deelnemers aan de hand van een reeks eenvoudige oefeningen hoe ze op percussie-instrumenten kunnen improviseren en variëren, waarbij ze heel wat verder komen dan het “kloppen op een trommel”. Onder begeleiding van een ervaren muzikant ontdekken de leerlingen de mogelijkheden van een percussie-instrument, hun muzikaliteit, en die van de anderen. Op het einde van de workshop is het immers de bedoeling dat er een knap samenspel tot stand komt … liefst wordt er dan ook afgesloten met een “toonmoment”. Heel wat leerkrachten stonden reeds verbaasd van wat hun leerlingen niet allemaal konden!

Doel: de deelnemers een positieve muzikale ervaring laten beleven. Ze maken kennis met de djembé, een West-Afrikaans percussie-instrument. De deelnemers leren een aantal slagtechnieken, en op het einde van de workshop zijn ze in staat om een eenvoudig muziekstuk te spelen. Iedereen krijgt de kans om zijn eigen artistieke creativiteit en muzikaliteit te onderzoeken, ontdekken, stimuleren en ontwikkelen.

Deze workshop bestaat zowel voor basisonderwijs en secundair onderwijs, als voor volwassenen. Ook in beroepsonderwijs wordt deze workshop zeer positief onthaald!

Djembé in de klas of op een andere locatie kan zowel binnen als buiten (mits droog weer) gegeven worden in een halve cirkel rond de docent. De deelnemers zitten op een stoel en hebben elk een djembé.

Met percussie-instrumenten improviseren en variëren

Onze workshop djembé praktisch

Speelduur:

Een workshop djembé duurt 1 lesuur of 50 minuten, maar kan ook langer gegeven worden.

Beperkte technische vereisten:
  • Aanwezigheid van de eigen klasleerkracht of begeleider is wenselijk
  • Max. 25 kinderen per sessie
  • Voor de sessie djembé dienen we voor elke leerling een stoel te voorzien + een stoel voor onze docent van Spelenderwijzer. Graag beschikken we over een vrije ruimte waarbij er in cirkelvorm kan gespeeld worden.
Doelgroep:

Aangepaste versie voor lager en middelbaar/volwassenen

Prijzen voor djembé in de klas of op een andere locatie:

Voor meer info omtrent prijzen: KLIK HIER

Zit je nog met vragen of wens je te boeken?

Aarzel niet en contacteer ons!