OPMERKINGEN:

 1. We vragen om minstens 2 workshops en liefst meer achtereenvolgens te boeken. Om ecologische redenen vinden we immers dat onze docenten niet langer onderweg mogen zijn dan dat ze ter plaatse zijn voor de activiteit zelf.
 2. INTERESSANTE TIP: onze docenten kunnen op dezelfde dag eenzelfde of zelfs andere workshop geven voor andere leeftijden: vraag collega’s van andere leerjaren (mag kleuter, lager en soms zelfs middelbaar zijn) om samen te boeken, zo daalt de prijs per leerling nog aanzienlijk!
 3. Workshops in scholen zijn standaard tot 25 leerlingen, uitzonderlijk mogen dat er enkele meer zijn, maar dan vragen we 3/extra leerling boven de 25 (en €5/extra leerling voor beatbox).
 4. Tot 4 lesuren graag alle in de voormiddag. Als dit niet mogelijk is en de docent moet ‘s middags wachten, rekenen we 20€ middagvergoeding. Ook voor springuren rekenen we 20€. Speeltijden tellen uiteraard niet als wachten, en voor 5 & 6 lesuren is middagpauze reeds ingecalculeerd in de vermelde prijs.
 5. Vervoersonkosten aan 0,45/km . Voor afstanden >dan 50 km, vragen we 20 bovenop de berekende vervoerskosten.
 6. Onze workshops voor scholen worden vrij van BTW gefactureerd!
 7. Alle gebruiksmateriaal is steeds inbegrepen.

Zelf een bruisbal maken en experimenteren met verschillende geuren en kleuren

In deze workshop stellen de kinderen allemaal een eigen bruisbal samen met zelf gekozen geurtjes en kleurtjes. Terwijl ze bezig zijn, leren ze ook één en ander over de “wetenschap achter de bruisbal” (aangepast aan niveau kleuters/BaO). Waarom bruist hij eigenlijk? En wat zit er nu eigenlijk in dat hem zo geschikt maakt om er een bad mee te nemen…? En welke kleuren kan je zelf maken door te mengen? De antwoorden op die vragen leren ze allemaal tijdens deze workshop, maar zonder dat ze ook maar één moment het gevoel hebben dat ze “les krijgen”. En zo ontdekken ze spelenderwijs dat wetenschap ook in alledaagse dingen voorkomt…zoals een bruisbal!

Een bruisbal maken is niet alleen een leuke activiteit, maar het resultaat is ook een heerlijk geurend en bruisend badproduct.

Praktisch

Duur:
 • We maken bruisballen in de klas binnen 50 minuten mét alle educatieve uitleg, 20-30 minuten om enkel de bruisbal te maken
 • De workshop bruisballen maken duurt voor kleuters 1 uur.
 • We vragen wel om voor minstens 2 sessies te boeken.
Beperkte technische vereisten:
 • Hulp van eigen leerkracht of begeleider is noodzakelijk bij meer dan 15 kinderen
 • De organisator zorgt voor voldoende afwasbare tafels. Er wordt onvermijdelijk gemorst, maar alles is perfect afwasbaar.
 • Spelenderwijzer brengt alle verbruiksmaterialen zelf mee
 • Uitzonderlijk mogelijk tot 30 kinderen per uur, maar dit dient zeker vooraf besproken te worden (extra begeleiders, organisatie van de ruimte,…) en hangt af van de omstandigheden
Doelgroep:
 • 4 jaar: mits aanwezigheid van TWEE extra begeleiders vanuit de school/organisatie
 • 5 tot 12 jaar: mits één extra begeleider vanuit de school/organisatie
 • 12 jaar en ouder: geen extra begeleider vereist
Vervoerskosten:

€ 0,45/km vanuit Antwerpen in een straal van 50 km. Daarbuiten is een beperkte meerprijs mogelijk naargelang locatie (kans op fileleed). Voor deze workshop kan het 0% BTW tarief gehanteerd worden!

Onderstaande prijzen zijn inclusief materiaalkosten (1 bruisbal per deelnemer).

SCHOLEN

prijs per ll. (klas van 25)
1 lesuur niet mogelijk \
2 lesuren 265 € 5,30 €
3 lesuren 335 € 4,47 €
4 lesuren 430 € 4,30 €
5 lesuren 535 € 4,28 €
6 lesuren 625 € 4,17 €

 

Bruisballen maken
 • GROEPERINGEN 1° uur (60 min.)
  € 170
  Alle volgende uren €110/u

Zit je nog met vragen of wens je te boeken?

Aarzel niet en contacteer ons!