Ooit al eens tweemaal moeten kijken of je iets wel goed zag? Wist je dat dit een kunstvorm op zich is? Helga Stentzel legde de basis voor het huishoud-surrealisme, waarbij ze ons dagdagelijkse voorwerpen vanuit totaal andere hoek laat bekijken. Hier bouwen we op voort in onze workshop.

De kinderen gaan dieren of taferelen verbeelden met kleding die we aan waslijnen hangen, en leren zo op een speelse manier dat er voor een probleem verschillende oplossingen kunnen zijn waarbij hun out-of-the-box-denken sterk wordt gestimuleerd. De kinderen werken samen, en op het einde van de workshop lopen we langs alle dieren en kan elk kind zijn ervaringen vertellen, zodat het een echt klasgebeuren wordt. Als leerkracht zal het mooi zijn om te zien hoe elk kind op een andere manier actief en creatief omgaat met de opdracht.

De was aan de wasdraad zal na deze workshop nooit meer hetzelfde zijn!

Praktisch

Duur:

75 minuten

Beperkte technische vereisten:
 • Hulp van eigen leerkracht of begeleider is noodzakelijk
 • Speelplaats met overdekt gedeelte, turnzaal of groot lokaal noodzakelijk om een wasdraad te spannen.
 • Aanwezigheid van ophangpunten noodzakelijk (overbrugging van 20 meter is iets te ver om een touw met kleding te kunnen spannen )
 • Elke leerling brengt 1 of 2 kledingstukken mee
Doelgroep:

Vanaf het 4e leerjaar

Vervoerskosten:

€ 0,45/km vanuit Mechelen in een straal van 50 km. Daarbuiten is een beperkte meerprijs mogelijk naargelang locatie (kans op fileleed).

 • SCHOOLPRIJS 1° SESSIE (75 MIN)
  € 175,-
  Alle volgende sessies €105/75 minuten
 • GROEPERINGEN 1° SESSIE (90 MIN.)
  € 225,-
  Alle volgende sessies €165/90 min
 • BEDRIJVEN: PRIJS OP AANVRAAG

Zit je nog met vragen en/of wens je graag te boeken?

Aarzel niet en contacteer ons!