De begeleider van Spelenderwijzer komt naar je toe met een vijftiental “doe-dozen”. Deze worden in geen tijd uitgestald tot evenveel interactieve hoekjes waar de leerlingen zélf op ontdekking mogen in de wereld van muziek, beweging, en wetenschappen in het algemeen. De klas wordt omgetoverd in één groot labo!

Enkele voorbeelden?

-Zie wat je zegt: met een micro en een oscilloscoop maken we je geluidsgolven zichtbaar! En wat merk je? Als je een hoog geluid maakt, worden je geluidsgolven…? Korter, inderdaad. En als je luider spreekt…? Dat moet je zelf maar eens ontdekken!
-Bij een flessenxylofoon verandert de toon naarmate er meer water in de flessen zit. Maar waneer klinken de flessen hoger, en wanneer juist lager. En is er een verschil naargelang je er op klopt of er op blaast?
-en nog veel meer…

Doe-dozen

Praktisch

Duur:

1 lesuur

Beperkte technische vereisten:
  • De opstellingen worden best geplaatst in een ruimte van minstens 80m² of in twee aparte lokalen. Sommige opstellingen hebben een stopcontact nodig. Per leeftijdsgroep is er een aangepaste uitleg voorzien bij elke opstelling. Nadat de begeleider van Spelenderwijzer een korte uitleg geeft bij elke opstelling, mogen de leerlingen zelf aan de slag.
  • Aanwezigheid van leerkracht/begeleider is vereist.
  • Max. 30 leerlingen per sessie.

Voor meer info omtrent prijzen: KLIK HIER

Zit je nog met vragen?

aarzel niet en contacteer ons!