Workshop chemie: zuurtegraad van (fris)drank en andere vloeistoffen onderzoeken

In deze leerrijke workshop maken de jongeren kennis met de term zuurtegraad in de chemie. eerst maken ze hun eigen zuurtegraadindicator (op basis van rode koolsap). Die gebruiken ze vervolgens om de zuurtegraad te onderzoeken van zaken zoals frisdrank, melk, vloeibare zeep, … Verder bekijken ze ok het effect van zuur op kalkhoudende stoffen (zoals de tanden…). Op het einde van de workshop beseffen de jongeren dat “zuur” niet altijd over de smaak gaat, en dat dingen die zoet lijken soms best wel zuur zijn, met alle gevolgen van dien voor de tanden…

Chemie! zuurtegraad van (fris)drank meten

Praktisch

Duur:

50 minuten mét alle educatieve uitleg

Beperkte technische vereisten:

  • Hulp van eigen leerkracht of begeleider is wenselijk
  • Afwasbare tafels/lessenaars in eilanden van 4 kinderen. Er wordt onvermijdelijk gemorst, maar alles is perfect afwasbaar.
  • Gootsteen in de nabijheid
  • Spelenderwijzer brengt alle gebruiks- en verbruiksmaterialen zelf mee

Doelgroep:

Alle graden lagere school & 1st graad middelbaar (aangepaste versies)

Vervoerskosten:

€ 0,45/km vanuit Antwerpen in een straal van 50 km. Daarbuiten is een beperkte meerprijs mogelijk naargelang locatie (kans op fileleed).

Voor deze workshop kan het 0% BTW tarief gehanteerd worden!

Onderstaande prijzen zijn inclusief materiaalkosten:

Minimum 2 workshops te boeken.

  • SCHOOLPRIJS 1° SESSIE (50 MIN)
    € 150
    Alle volgende sessies €85/50 minuten
  • GROEPERINGEN 1° SESSIE (60 MIN.)
    € 180
    Alle volgende sessies €105/60 min

Zit je nog met vragen en/of wens je graag te boeken?

Aarzel niet en contacteer ons!