Onze navorming STEM bestaat in een versie voor leerkrachten kleuteronderwijs, lager én secundair.

Een basisvorming duurt 2u tot 3u, en bestaat uit tal van tips en tricks die zo in de klas kunnen gebruikt worden. We tonen tal van experimenten en activiteiten die met goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar materiaal te realiseren zijn in de klas. Verder voorzien we ook steeds even de tijd om wat uitleg te geven rond “inquiry-based learning” of vraaggestuurd leren. Het vraagt namelijk vaak een zekere klik bij de leerkrachten om de drempelvrees die er soms is te overwinnen, en daarbij kan een beter inzicht in STEM-onderricht zeker helpen.

We putten voor onze navormingen uit onze jarenlange praktijkervaring, en durven daarom zeggen dat de vorming volledig toepasbaar is in de klassen. We geven ook tips voor het goedkoop bekomen van STEM-materiaal en het vinden en toepassen van goedkope alternatieven voor dure leermiddelen. Veel van de activiteiten zijn mogelijk met dagdagelijkse zaken!

Navorming STEM Spelenderwijzer

Praktisch

Duur:

Van 2u tot een volledige dag

Handige info:

Op twee uur tijd kunnen we zoveel mogelijk praktische voorbeelden en tips geven voor in de klas, krijgen we drie uur (of langer?) dan gaan we ook graag wat ook iets dieper in op hoe je STEM projectmatig en als manier van denken doorheen het jaar kan implementeren.

Vervoerskosten:

€ 0,40/km vanuit Antwerpen

Zit je nog met vragen?

aarzel niet en contacteer ons!