Prikkel de verbeelding en verbazing van kinderen tijdens onze interactieve workshop rond wetenschap in je klas of andere locatie!

Onze “Proefmobiel” is een grote bak vol demomateriaal om met behulp van alledaagse en minder alledaagse voorwerpen een aantal wetenschappelijke principes te demonstreren en is een fantastische manier om de interesse van kinderen in wetenschap te wekken. 

​​De proefmobiel zit tussen een workshop en een voorstelling in. De proefjes worden met veel humor en ambiance gebracht, en daarnaast mag er telkens een kind voor “assistent” spelen wat de kinderen nog meer betrekt. Ook de kinderen die toekijken worden voortdurend betrokken: onze wetenschapper peilt naar de verwachte uitkomst voor de proef wordt gedaan, zoekt hulp bij het zoeken naar een verklaring, waarbij alle kinderen hun ideeën mogen geven. ​

Alle kinderen krijgen ruim de kans om één en ander zelf uit te proberen.

Leuke experimenten die de leerkracht later in de klas kan herhalen, worden afgewisseld met wat meer spectaculaire proefjes. Deze interactieve workshop rond wetenschap in de klas kan een geweldige manier zijn om de interesse van leerlingen te wekken en hun betrokkenheid bij wetenschappelijk leren te vergroten. 

Wij bieden ook aangepaste demonstraties met onze proefmobiel voor álle leeftijden, en voor evenementen hebben we ook een versie met vrije in- en uitloop. 

Proefmobiel, een interactieve workshop rond wetenschappen

Proefmobiel praktisch

Duur:

De proefmobiel loopt vanaf 50 minuten tot meerdere uren voor dezelfde groep, met een maximum van 5 workshops op 1 schooldag. 

Voorwaarden:
  • De proefmobiel wordt in klasverband gegeven aan een groep van maximum 25 leerlingen (uitzonderlijk 30 leerlingen, afhankelijk van omstandigheden).
  • Voor vrij inloop tijdens evenementen wordt het aantal deelnemers vooraf te besproken.
  • Niet mogelijk als buitenactiviteit.
Voor de proefmobiel hebben we graag het volgende ter beschikking:
  • Een iets ruimer lokaal en een stopcontact in de buurt 
  • Een kraan – hoeft niet in dezelfde ruimte – om een emmer water te vullen
  • Een grote tafel – bij voorkeur 2 naast elkaar – voor onze proefjes . Veiligheidshalve laten we minstens 2 meter vrije ruimte tussen de tafel en de rijen stoelen voor de kinderen
Doelgroep:

Met onze proefmobiel hebben altijd massa’s proefjes voor élke leeftijd bij, en onze wetenschappers passen zich steeds aan de leeftijd van de deelnemers aan. Daarom durven wij stellen dat de proefmobiel geschikt is van 2,5 tot 100 jaar oud! 

Prijzen:

Voor meer info omtrent prijzen: KLIK HIER

Zit je nog met vragen of wens je te boeken?

Aarzel niet en contacteer ons!