De chemie van beauty (en hygiëne!)

Naar keuze maken de kinderen in deze workshop enkele alledaagse cosmetica en hygiënische producten waarvan we eigenlijk nooit stilstaan hoe ze geproduceerd worden: welke ingrediënten bevat tandpasta en welke functie hebben ze?  Hoe werkt haargel, en waarom zit er eigenlijk zout in shampoo? Op deze en veel meer vragen ontdekken de kinderen zelf een antwoord. En uiteraard krijgt iedereen zijn zelfgemaakte shampoo, tandpasta of haargel mee naar huis!

Deze workshop is door de materialen wat duurder en beperkt zich iets meer tot het volgen van een stappenplan (en dus wat minder “onderzoekend leren”) maar de workshop is wél superleuk voor de kinderen en ze leren veel bij over de werking van de producten. Daarom bieden we de activiteit toch aan voor specialere gelegenheden.

De chemie van beauty (en hygiëne!)

Praktisch

 • De school/organisator voorziet per gewenste soort workshop (tandpasta en/of haargel en/of shampoo) een vierkant eiland van tafels waar telkens zo’n 12 kinderen kunnen aanzitten.
 • Per eiland kunnen dan max 12 kinderen in sessies tandpasta (OF haargel OF shampoo) maken
 • Als er meerdere soorten workshops parallel moeten doorgaan, voorziet de organisator/school per soort workshop: een workshopeiland + een begeleider. Onze edutainer begeleidt dan één van de eilanden, en legt vooraf aan de andere begeleider(s) uit hoe ze de andere workshopeilanden moeten begeleiden. Indien er geen extra begeleiders beschikbaar zijn, kunnen wij ook meerdere edutainers voorzien.

Duurtijd

Elke sessie duurt ±15 minuten, tijdens een lesuur kunnen per activiteit dus 3 sessies doorgaan met een totaal van max. 36 kinderen.

Doelgroep

Haargel vanaf 1ste leerjaar
Shampoo en tandpasta vanaf 3de leerjaar

Vervoerskosten:

€ 0,45/km vanuit Antwerpen in een straal van 50 km. Daarbuiten is een beperkte meerprijs mogelijk naargelang locatie (kans op fileleed).

Voor deze workshop kan het 0% BTW tarief gehanteerd worden!

Onderstaande prijzen zijn inclusief materiaalkosten:

Minimum 3 workshops te boeken. Prijs is gebaseerd op een groep met max 25 kinderen, €1,25 per kind aan materiaalkosten inbegrepen.

OPMERKING: Kan optioneel uitgebreid worden met een vierde workshopeiland bruisballen maken aan €1,25/kind (mits extra begeleider van de school/organisator).

 • SCHOOLPRIJS 1° SESSIE (50 MIN)
  €167
  Alle volgende lesuren  €102/50 minuten
 • GROEPERINGEN 1° SESSIE (60 MIN.)
  €182
  Alle volgende sessies €122/60 min
 • BEDRIJVEN: PRIJS OP AANVRAAG

Zit je nog met vragen of wens je te boeken?

Aarzel niet en contacteer ons!